Donate Now

IN THE NEWS


250,000 δολάρια σε Υποτροφίες το 2014
07/11/2014

 

250,000 δολάρια σε Υποτροφίες προσφέρθηκαν και πάλι στην ετήσια εκδήλωση του Πανελλήνιου Ιδρύματος Υποτροφιών (ΠΙΥ)

Σικάγο, 14 Ιουνίου.  Σε ένα κλίμα ψυχικής ανάτασης, 500 περίπου άτομα, φιλοι και υποστηρικτές του ΠΙΥ, στο Hilton Chicago, παρακολούθησαν και χειροκρότησαν τους φοιτητές όπως ανέβηκαν ένας ένας στη σκηνή για να παραλάβει ο καθένας το βραβείο και την επιταγή της υποτροφίας του. Το συνολικό ποσό των υποτροφιών ανήλθε και πάλι στις 250,000, και απονεμήθηκε σε φοιτητές από όλα τα μέρη της Αμερικής που έχουν διαπρέψει στις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη βράβευση αυτών των νέων αστέρων μας  γιατί τους αξίζει η αναγνώριση και η ενθάρρυνση μας αλλά συγχρόνως και η αξιόλογη υποστήριξη μας έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν με επιτυχία την σπουδαστική τους πορεία είπε ο κ. Χρήστος Π. Τομαράς, ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος. Από τους 40 βραβευθέντες, οι 20 με οικονομικές ανάγκες, έλαβαν 10,000 δολ. ο καθένας, ενώ άλλοι 20, από εύπορες οικογένειες, έλαβαν 2,500 δολ. ο καθένας.

 

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Πήτερ Ζερβάκης, ο ίδιος αποδέκτης υποτροφίας το 2008, ο οποίος αφού ενημέρωσε το κοινό για την αποστολή και το έργο του Ιδρύματος, κάλεσε στο μικρόφωνο τον κ.Γιάννη Βαλσαμά, Εκτελεστικό Διευθυντή του Ιδρύματος, ο οποίος απήυθυνε ορισμένες συμβουλές προς τους σπουδαστές καθώς και ευχές καλής συνέχειας. Ακολούθησε ο Δρ. Γεώργιος Αλεξόπουλος, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, με επαίνους προς τα παιδιά για τις υψηλές επιδόσεις τους και τα επιτεύγματά τους.

 

Το Βραβείο Παραδείγματος της χρονιάς απονεμήθηκε στον κ. Τζέιμς Σπίρο, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και ΓενικόΥπεύθυνο Μάρκετινγκ της εταιρείας Fidelity Investments,  ο οποίος απήυθυνε μια δυναμική ομιλία προς τους αποδέκτες των υποτροφιών μέ την ειδική συμβουλή να είναι υπερήφανοι για το όνομα τους και να το φέρουν με υπευθυνότητα, τιμή και σεβασμό, και πάντα να εφαρμόζουν στην καθημερινή τους ζωή τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

 

 

Ο κ. Τομαράς ολοκλήρωσε την τελετή απονομής των υποτροφιών εκφράζοντας ευχαριστίες εκ μέρους του Ιδρύματος προς τους χορηγούς και όλους τους δωρητές, προς τα μέλη του ΔΣ, την ανεξάρτητη Ακαδημαϊκή Επιτροπή που επιλέγει τούς υποψηήφιους αποδέκτες των υποτροφιών, την Συμβουλευτική Επιτροπή για την υποστήριξη της, το προσωπικό του Ιδρύματος και τη χορεία των εθελοντών για την αφοσίωση και την προσφορά τους προς το Ίδρυμα. Απευθυνόμενος προς τους αποδέκτες των υποτροφιών είπε: Σας υποδεικνύω τρείς λέξεις με βαθιά σημασία: Ζωή, Μάθηση, και Ηγεσία. Να ζείτε τη ζωή στην ολότητα και στο μεγαλείο της αλλά πάντα με εντιμότητα, με υπευθυνότητα και με σεβασμό, με αξιοπρέπεια και ωριμότητα και, οπωσδήποτε, πάντα με υπερηφάνεια για την εθνική σας ταυτότητα. Να συνεχίσετε να μαθαίνετε και να απορροφάτε κάθε νέα εμπειρία, και, τέλος, να προωθείτε τον εαυτόν σας σε ηγετικά επίπεδα με πάθος, με δυναμισμό και με δημιουργικότητα. 

 

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής απονομής των υποτροφιών,  και στη σενέχεια της κοινωνικής ώρας, οι καλεσμένοι παρακάθισαν σε δείπνο και απόλαυσαν τα γευστικά φαγητά του Χίλτον. Στη συνέχεια, διασκέδασαν με το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς και το ρεπερτόριο του γνωστού τραγουδιστή Μπάμπη Τσέρτου που ήρθε από την Ελλάδα αποκλειστικά για αυτή την εκδήλωση και μάλιστα χωρίς χρέωση. Τον Μπάμπη Τσέρτο  συνόδευσε η ορχήστρα του Hellenic Five του Κώστα Σωτηρόπουλου.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας και συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης του Σικάγο Ιάκωβος, η Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σικάγο Ιωάννα Ευθυμιάδου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μοκισσού Δημήτριος, οι Δικαστικοί Πωλ Λίλιος, Δημήτρης Μπούρας και Λούης Αποστόλου, ο Κοσμήτορας του Αμερκάνικου Κολλεγίου στην Ελλάδα κ. Θύμιος Ζαχαρόπουλος και πολλοί εκπρόσωποι και προσωπικότητες της εκπαιδευτικής και της επιχειρηματικής κοινότητας του Σικάγο καθώς και του τοπικού τύπου.

 

Το Ίδρυμα εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Chairman's Challenge, ιδιαίτερα στους Premier Benefactors που ο καθένας τους προσέφερε μια ολόκληρη υποτροφία των 10,000 δολαρίων και των οποίων τα ονόματα παρατίθενται παρακάτω. είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι σε όλους εκείνους που μας στηρίζουν με την προσφορά τους, άσχετα με το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι αυτή. Όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε να επιφέρουμε μια διαφορά στη ζωή των ελληνοαμερικανών φοιτητών που μια μέρα θα καταλήξουν να είναι αξιόλογοι πολίτες και σημαντικά στελέχη της αυριανής κοινωνίας πρόσθεσε ο κ. Τομαράς.

 

Premier Benefactors:

Ms. Helen Tomaras Astin, The Nicholas J. & Anna K. Bouras Foundation, Dimitri & Eleni Bousis & Family, Robert & Violetta Buhler Family, Tassos F. Chronopoulos Family, The Jaharis Family, Mr. & Mrs. George Marcus, Drs. A. Tom & Katherine Petropulos, Dr. George Skarpathiotis Family.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών και για την εκδήλωση του 2014 με τα ονόματα των βραβευθέντων και φωτογραφίες, σας παραπέμπουμε στην ιστoσελίδα του ιδρύματος: www.panhellenicscholarships.org

 


Photo